Training paarden

Werken met paarden vanuit vertrouwen. 

  • Wil je een (nog) betere band met je paard?
  • Wil je werken vanuit vertrouwen?
  • Wil je meer weten over goed leiderschap?
  • Wil je betere prestaties op wedstrijden?
  • Misschien herken je emotionele of gedragsproblemen bij je paard, waar je hulp bij wilt?
  • Of wil je gewoon weer samen echt plezier maken?

Een bijzondere manier van werken die tegelijkertijd heel vanzelfsprekend is. Je stemt de taal van je paard en van jezelf op elkaar af. Je maakt een diepere verbinding, vormt weer een team en leert te werken vanuit vertrouwen.

Deze methode is ontstaan vanuit mijn ervaringen met jonge paarden, probleem-paarden en mijn vindingrijkheid in het ontdekken van mogelijkheden. Deze kennis deel ik graag.

Bij het trainen van, vooral jonge paarden is het verstandig om een goed gefundeerde basis te leggen. Eerst moet het paard vertrouwd raken met het reilen en zeilen rondom de stal en het harnachement voordat je gaat rijden. Het voordeel van zoveel dingen al doen met een jong paard is dat 'erop gaan zitten' alleen een volgende oefening voor het paard is. Daarnaast kun je al op de grond de basisprincipes voor het rijden leggen. Niet alleen met longeren, maar ook met goed opgebouwd grondwerk.

Ik denk dat bij paarden met problemen de basis niet goed gelegd is. Of je hebt ze op een of andere manier iets geleerd wat niet gewenst is. Vaak zijn problemen goed op te lossen door het paard ander of nieuw gedrag aan te leren.

Ik nodig je van harte uit om kennis te maken met Equiwise.

meer informatie