Ragnhild Cornelisse

Ik ben expert in transformatie, dat maakt mij uniek als coach. Door speciale oefeningen die ik tijdens trainingen geef en het werk met de paarden, ervaar en voel je echt wat er met je gebeurt. Dit noemt men ook wel ervaringsleren. Daar waar andere coaches blijven praten over verandering en persoonlijke groei, laat ik je het echt ervaren waardoor de transformatie ook echt plaatsvindt. Met deze expertise heb ik het leven of werk van mensen ten positieve kunnen veranderen.

Op jonge leeftijd was ik al bezig met de ‘hoe-en-waarom’ vragen van het leven, maar mijn eigen persoonlijk ontwikkeling is echt goed van de grond gekomen door de 4-jarige opleiding Intuïtieve Trainingen in Zutphen te volgen. De essentie van de opleiding is dat je je intuïtieve vermogens gaat herkennen. Je leert deze vervolgens te gebruiken om meer inzicht in jezelf te krijgen en in de ander. Dit draagt bij tot het verwezenlijken van jezelf, je dromen, idealen en verlangens in je dagelijks leven. Daarna heb ik de 1-jarige opleiding gevolgd aan de Academie voor Coaching tot ‘Academisch Coach’. In deze opleiding leer je verschillende methoden en instrumenten voor coaching te hanteren en neemt persoonlijke ontwikkeling een belangrijke plaats in. Leren door doen en reflectie staan centraal.
Voordat ik deze prachtige opleidingen heb gedaan werkte ik als fysiotherapeut.

Mijn visie op coaching is dat het dè manier is om het beste uit jezelf te halen. Ik geloof dat ieder mens zelf een toekomst kan creëren waar zij werkelijk naar verlangen. Welk doel of droom je ook voor ogen hebt, door te kijken naar waar jij jezelf vastzet creëer je nieuwe mogelijkheden om te bereiken wat je wilt. Daarnaast is het belangrijk dat deze doelen uit bezieling ontstaan zijn, zodat je ze met energie en vertrouwen kun omzetten tot acties. Bezielt of met zingeving leven, werken en ondernemen betekend voor mij, wanneer jij je eigen talenten kan inzetten, met passie en in eigen kracht de dingen in je leven gaan doen waar je lichtje van aan gaat. Met een onmetelijke hoeveelheid aan (levens)energie ga je de dingen oppakken die jij echt belangrijk vind. Uiteindelijk verbaas je jezelf over wat jij allemaal kan!
Tijdens coachingstrajecten bij Equiwise ga ik je begeleiden zodat je probleem of last zelf op kan lossen. Je probleemoplossend vermogen wordt vergroot, voor als de oude oplossingen niet meer werken. Want ‘als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg’, dus coachen gaat over het creëren van mogelijkheden. Ik laat je naar jezelf kijken waardoor je erachter komt hoe jij jezelf vastzet. Soms geef ik vrijblijvend advies.

Klanten zeggen over mij dat ik door mijn oprechte aandacht en geloof in mensen hen weet aan te zetten om het beste uit zich zichzelf te halen, hun verantwoordelijkheid te nemen over hun eigen leven en een positieve mentaliteit te ontwikkelen. Na afloop van een traject voelen mensen zich sterk en blij. Door een goed ontwikkelde intuïtie en analytisch vermogen weet ik snel tot de kern van thema’s of problemen door te dringen en de essentie eenvoudig en helder weer te geven. Mijn stijl is respectvol, daadkrachtig en authentiek. Ik ben pragmatisch ingesteld en werk dus het liefst doelgericht.

Mag ik je begeleiden om je droom te verwezenlijken?

meer informatie