Ervaringen

Esther Huisman, trainer en Q4 Horse Profile
Paardencoaching

Na ons hele fijne kennismakingsgesprek hadden Ragnhild en ik afgesproken dat zij een HorseProfile training bij mij zou bijwonen, en dat ik een coachingssessie met het paard bij haar zou ondergaan. Ik was hier heel benieuwd naar: ik had er geen concreet beeld bij hoe zoiets in zijn werk ging.
Van tevoren dacht ik lang na over een coachingsvraag, en ik kwam er niet echt uit. Flarden had ik, maar niet de kern. In het voorgesprek sloeg Ragnhild al een aantal keer de spijker op zijn kop. Ze haalde uit mijn verhaal verbanden die heel logisch waren, maar die ik tot dan toe nog nooit gelegd had. Dat was al super.
Toen gingen we met haar paard Chess in de bak aan de slag. Dit ging op een hele fijne, natuurlijke en rustige manier. Ik vind dat Ragnhild me op een hele kundige wijze begeleidde. Wat haar onderscheidt van veel andere paardencoaches, is dat zij het paard systemisch inzet. Op een gegeven moment vroeg ze me Chess stil te zetten en vertelde ze dat hij nu mijn moeder representeerde. Ze nodigde me uit haar te zeggen wat ik voelde, wat ik haar wilde vertellen. Dit was heel heftig, maar ook hier gaf Ragnhild de veiligheid en steun die ik nodig had.
Daarna kwam er een interventie waar ik nog steeds over verbaasd ben. Als je me een uur voor de sessie had gevraagd hoe het zat met mijn zelfbeeld, dan had ik met droge ogen en vol overtuiging gezegd dat ik daar geen enkel probleem mee had. Ik weet wat ik waard ben, wat ik ken en kan en dat het met mijn zelfkennis, zelfwaardering en zelfvertrouwen echt prima zit. Maar tijdens de sessie met Chess bleek dat dat helemaal niet zo was, op bepaalde gebieden. Ik was echt verdrietig maar ook vol ongeloof: hoe kan het dat ik dit echt niet wist?
Door deze methodiek krijgt Ragnhild veel meer boven dan we in onze buitenste lagen ‘weten’. Dan zit ons ego vaak in de weg. Na de sessie kwam er een ongelofelijke rust over me heen. Ook de volgende ochtend, toen ik wakker werd, voelde ik het. En dat is gebleven. Het gevoel van ‘Het is goed zo’, en de concrete acties die ik ga ondernemen om gewoon mijn prijs te vragen. Want ik ben het waard. Zo simpel is het .
Ik wil jullie in ieder geval een hartelijke aanbeveling doen voor Ragnhild en Chess. Ragnhild is kundig, betrokken en bovenal ook een heel fijn mens. Een prachtige toevoeging voor ons EPersonality-team.

Roald Penning, ademcoach, mannencoach, workshopleider
Paardencoaching

De sessie met het paard was mooi en intens voor me. Krachtig (mijn eigen power werd me gespiegeld) én confronterend (mijn idee/gevoel van "ik doe het niet goed genoeg", perfectionisme). Ik ben er erg dankbaar voor.
Ik vond Ragnhild een heel fijne, warme, intuïtieve én nuchtere begeleider, die me op een voor mij bijzondere (met een paard) wijze een uitdagende spiegel heeft voorgehouden.
Ze voelde feilloos aan wat ik nodig had, waar mijn uitdaging zat, en schroomde niet om meteen het diepe in te springen met haar begeleiding. Haar persoonlijke warmte was een fijne support in momenten van uitdaging, en heeft me geholpen de nodige stappen te zetten.
Ik heb dit meegenomen naar huis als een grotere kracht in mijn persoonlijk handelen en leiderschap.

Noortje Bos
Coachingtraject

Ik heb 5 coachings sessies bij Ragnhild gevolgd en die heb ik als zeer waardevol ervaren. Door de vragen die Ragnhild stelt en de opdrachten die ze geeft, stelt ze je in staat om heel goed naar jezelf te kijken en naar de kern te gaan.
Hierbij verliest ze de omgeving en omgevingsfactoren niet uit het oog en dat maakt dat je in staat bent om je proces heel breed te laten plaatsvinden.
Ragnhild geeft je de mogelijkheid om voor dit proces instrumenten te kiezen die bij jezelf passen.

Noortje Bos
Paardencoaching:

Ik heb een coaching sessie met paard gevold bij Ragnhild en dat vond ik zeer indrukwekkend. Doordat ik best een beetje bang ben voor paarden vond ik het van te voren spannend. Ik had ook geen idee wat ik kon verwachten.
Na de eerste oefeningen was de spanning weg en was het heel bijzonder om te ervaren hoe het paard jou gevoelens en energie oppakt. Hierdoor krijg je enorm een spiegel voor gehouden. Waar je bij een gewone coachings sessie nog wel om dingen heen kunt praten is dat bij coaching met het paard onmogelijk.  Je kunt niet ontkennen wat het paard jou laat zien. Hierdoor is het een hele indrukwekkende en waardevolle manier van coachen.

Corrie
Paardencoaching

Ze begon met rustig kennis maken en eens bij het paard gaan staan, daarna een stukje lopen terwijl ik hem aan een touw vast hield en hij achter mij aanliep, later het dier meenemen zonder touw, dus hem meenemen met je intentie.
Ze ging steeds een stapje verder en ondertussen aan mij vragend wat ik voelde bij mijzelf en wat ik zag bij het paard. Met het paard ging het prima met mij was het wat anders, prikkels in mijn maagstreek, heel veel onrust ik moest steeds opnieuw mijn weerstand overwinnen. Toch merkte ik dat ik contact had, verbinding voelde met het dier en zo won ik aan zelfvertrouwen, zelf zo dat ik het gevoel kreeg met hem te kunnen spelen.
Ik ervoer een groot wederzijds vertrouwen, vertrouwen  was voor mij in eerste instantie het thema, maar ik merkte in de dagen erna dat het veel meer was, ik kwam in een proces terecht en besefte dat het over zachtheid en aanraking ging.
Ik merk dat ik groot respect heb voor de rust en helderheid waarmee Ragnhild dit doet, het ging zo soepel en natuurlijk dat ik in een sessie kwam voor ik het in de gaten had.
Ik heb het ervaren als een prachtig cadeau, zachtheid en aanraking was nogal ondergesneeuwd in mijn bestaan van overleving en stoer zijn.
Haar paard liet mij zien en ervaren dat die kant ook in mij aanwezig is en zeker aandacht verdient.
Ragnhild mijn dank voor deze verrijkende ervaring, met een warme groet van Corrie.

Jos
Coachingstraject

‘Bij mij overheerst het gevoel dat jij met een heel speciaal doel op mijn levensweg bent gekomen. In elk geval ben ik je wezenloos dankbaar dat je mij in contact hebt gebracht met jouw spirituele wereld, omdat daardoor bij mij een proces is gestart dat mijn leven een essentiële wending gaat geven. Sinds vandaag heb ik zo veel meer antwoorden en zie ik het pad dat voor mij ligt zo veel duidelijker voor me. Als ik dan terugkijk welke rol jij daarin hebt gespeeld, dan lijkt het er sterk op dat jij als een soort gids voor mij hebt gefungeerd.

meer informatie